Sunday, 16 December 2012

hidup bukan sentiasa indah, tapi itulah hakikat keindahannya

tgk title pun dah tau aku nak cita sal apa kan? L.I.F.E.



LIFE is short, make it SWEET  (hmm......ayat yang selalu kita dgr)



ni jarang2 dgr kot



BUG'S LIFE??? (xde  kena mengena la..aku nak cita sal human life)


yang ni the most famous life line la..hahaha...forever and ever...konon...


laugh?? tipu la kalau semua tak penah nangis...badut pun penah nangis pe..betul la..hidup kita ni penuh tawa dan air mata..yang byk mesti air mata...saat kegembiraan sekejap je...saat kesedihan paling diingati dan takkan kita lupa sampai bila...sama gak aku...life aku macam orang lain gak cuma jln cerita nya mungkin berbeza sikit atau tak sama langsung...

aku dibesarkan berbeza...setiap tindak tanduk aku ambil penuh berhati-hati...kalau silap gaya sikit rotan hinggap  kat kaki...bontot ke...ayah aku seorang bekas askar...sekarang da pencen le..aku dan adik kedua aku dibesarkan dalam situasi yang berbeza dengan yang ketiga dan keempat...aku dan angah, abah didik dgn tegas plus rotan..uda and adik pula tegas jgk tapi rotanless..hehehe...tu yang buat aku dan angah xserapat adik dan uda ngan abah..(faham ke ayat aku ni?)..

my mummy?? lembut sgt...cam kawan2...anak2 termasuk aku boleh bertekak2 lg..hehehe...sori ma...aku ni kuat sikit melawan kata ma..angah kurang..uda boleh thn gak..adik cam aku je?? kekeke...ma aku jarang marah..penah sekali je seingt aku ma kejar aku ngn baldi kot...lucu gila..sbb nye aku x ingt..dia suruh aku buat ape ntah tp aku wat derk je...

camtu la life aku smpai form 1..form 1 sampai form 5 aku kat boarding school..form 1-2 kat **** terendak, melaka...form 3 kat **** pasir tumboh and form 4-5 **** ****** pengkalan chepa...

LIFE IS BEAUTIFUL kat melaka...indah gila...aku suka suasana sana..tapi disebabkan jauh  dan aku selalu sakit, mak aku suh pindah..so time form 3, LIFE IS A HELL...cewahh..not-so-beautiful...aku DIBULI...
wuwuwuwu...kat PC LIFE IS SHORT..kekeke..sbb aku x gnakan peluang yang ada bersungguh-sungguh untuk mengejar impian aku...aku leka dan lalai..tp at least aku bersyukur sgt2 sebab aku jadi insan yang berguna jugak...

just nak share ngn korang (nasihat utk aku juga)...walaupun kita rasa hidup kita x seindah orang lain, percaya ada insan lain yang sedang cemburu dengan kehidupan kita miliki sekarang...jadi hidup kita semua indah cuma keindahan tu kita xnmpak dengan mata..bila kita renung dengan hati baru kita sedar..bersyukur la apa yang kita ada...



P/s: doakan untuk keselamatan kaum muslim di GAZA...

Friday, 7 December 2012

kerja sambilan si jururawat gigi

otw tgh nak siapkan puppet..tapi tergendala jgak sebab benang kale coklat da habis...perghh...baru jahit kepala da habis segulung benang...da xde keje sgt, aku wat patung cute (cute ker??) ala2 keychain gtu..hehehe...boring sgt...ada rupa gingerbread x???




abaikan latar belakang..ni dalam bilik adik laki..hehehe...kat bawah ni puppet kerja projek yang xsiap2 lagi..adoiii...klau kene reject lagi xtau la...hari tu da wat tapi cik Saloha habaq kat cheq yang cheq ni BUTA WARNA sebab gne benang kale merah...hahaha...siap kate aku geng sosial lagi..geng2 asma teerah...lucu la...aku ni kaki soSIAL ke?? puppet aku ni sepatutnya rupa kuma (beruang) tapi aku tgk sekali cam fox...ma ngan adik kte cam kucing..hahha..ikut la farah...jnji puppet gak..





p/s: nak siapkan cepat2 sbb byk plan nak wat cuti ni..  ^^

Wednesday, 5 December 2012

kek pisang untuk tersayang

hai...semalam dan jugak la aku meng"google" beberapa resepi..antaranya kek pisang...so pagi tadi aku try wat..resepinya tersangat la simple...ni aku share kan bersama...

bahan-bahan

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1 sudu kecil soda bikarbonat
  • 2 biji telur
  • 1 cawan gula
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 3 biji pisang (lenyek sudah)
  • half cawan minyak masak


caranya

  1. panaskan oven 180 darjah celcius
  2. ayak tepung gandum, baking powder and soda bikarbonat
  3. putar telur and gula sampai kembang
  4. then masukkan esen and pisang, putar lagi
  5. after that masukkan bahan-bahan no 2 iaitu tepung and segalanya tu, putar lagi
  6. lastly masukkan minyak masak, putar sampai sebati
  7. bake the mixture 





Tuesday, 4 December 2012

No Promises by Shayne Ward

One of my favourite songs



Hey baby, when we are together, doing things that we love. 
Every time you're near I feel like I'm in heaven, feeling high 
I don't want to let go, girl. 
I just need you to know girl.

I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight, 
No promises. 
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight

Hey baby, when we are together, doing things that we love. 
Everytime you're near I feel like I'm in heaven, feeling high 
I don't want to let go, girl. 
I just need you to know girl.

I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight, 
No promises. 
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms 

I don't want to run away, I want to stay forever, thru Time and Time.. 
No promises

I don't wanna run away, I don't wanna be alone 
No Promises 
Baby, now I need to hold you tight, now and forever my love

No promises

I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight, 
No promises. 
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms

I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight, 
No promises. 
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms 
Here tonight.

Sunday, 21 October 2012

g6pd deficiency

20/7/11 sampai hari ni. kira-kira 1 thn 3 bulan aku kat penang ni...masuk thun 2 da lebih kurang 4 bulan..penat..tiap2 hari kes yang susah pula yang aku jumpa..exposed caries..traumatic la..hahaha...ni baru sal BR(bilik rawatan)....nak kena wat puppet bagai lagi..mmg letih sgt..exam pun is coming soon..the most important and scared thing is practical exam..E&D..examination and diagnosis..aku harap sgt aku pass semua ni..teori and praktikal...i dont want to stay back!! never dreamed that!! ya Allah jauhkan la aku dgn dugaan ini...aku harap aku dpat blik rumah dengan senang hati...

initial...hari tu aku wt initial dgn dr.mohamad..patient aku has g6pd deficiency..cam bengong2 je aku time tu...so balik aku ad google kat wiki..just nak share ngan semua org..




KEKURANGAN G6PD (source:http://ms.wikipedia.org/wiki/G6PD)


G6PD (Glokosa - 6 - Fosfat Dehidrogenase) merupakan sejenis enzim keturunan yang terdapat di dalam sel darah merah manusia. Kekurangan enzim ini boleh memusnahkan sel darah merah apabila terdedah kepada jangkitan, ubatan tertentu ataupun makanan. Apabila sel darah merah tidak lagi mampu mengangkut oksijen dengan berkesan ke seluruh tubuh, keadaan dikenali sebagai anemia hemolytik muncul. Tambahan kepada anemia hemolytik, seseorang yang kekurangan G6PD boleh menjangka beberapa manifastasi klinikal pada keadaan mereka. Ini termasuk demam kuning baru lahir, sakit perut dan/atau sakit belakang, pening, sakit kepala, dispnea (pernafasan tidak teratur), dan palpitasi (Cecil, 1992).
Kekurangan (deficiency) G6PD bukanlah satu kecacatan atau penyakit. Ia adalah satu fenomena keturunan yang melibatkan kedua-dua jantina, lelaki dan perempuan, tetapi lebih sering dialami oleh bayi lelaki. Ia secara am. Ditemui pada mereka yang mana ibu bapa mereka berasal dari daerah yang pernah sering mengalami Malaria seperti Asia TenggaraAfrika dan juga Mediterranean.
Para ibu bapa tidak perlu risau jika anak mereka mengalami kekurangan G6PD ini kerana pada dasarnya ia tidak berbahaya. Komplikasi hanya akan terjadi jika mereka terdedah kepada ubat-ubatan yang boleh menghasilkan proses homolisis di dalam darah. Dari segi yang lain, G6PD boleh menjadikan penghidap, lebih kuat melawan penyakit Malaria.
G6PD berlaku akibat mutasi (perubahan) terhadap gen yang terdapat pada kromosom X, iaitu salah satu kromosom yang menentukan jantina seseorang individu. Kromosom X secara tunggal dapat diketemukan dalam sel-sel gamet seperti ovum atau sebilangan nukleus yang terdapat dalam sperma. Oleh itu, kebanyakan pengidap kekurangan G6PD adalah lelaki yang mempunyai padanan kromosom XY, manakala wanita yang mempunyai padanan kromosom XX kebanyakannya adalah sebagai pembawa yang sihat sahaja. Untuk seorang wanita yang mengidap kekurangan G6PD, kedua-dua kromosom X nya perlu mengalami mutasi dimana keadaan seperti ini amat jarang berlaku.
Kebanyakan pengidap masalah kekurangan G6PD biasanya jarang mengalami sebarang gejala atau kompilasi. Pada penghidap yang terdedah kepada bahan-bahan tertentu seperti beberapa jenis antibiotik dan ubat anti malaria, sel darah merah akan mudah terpecah dengan lebih awal dari tempoh matangnya. Akibatnya pesakit akan mengalami gejala penyakit kekurangan darah (anaemia) seperti pucat, sesak nafas, lemah dan tidak bermaya.
Salah satu masalah yang dialami oleh seseorang dengan kekurangan G6PD timbul sebaik sahaja selepas kelahiran. Demam kuning pada bayi baru lahir adalah keadaan biasa bagi semua bayi baru lahir, tetapi apabila ia berlanjutann, kekurangan G6PD syaki. Demam kuning baru lahir merupakan kekuningan pada putih mata, kulit, dan selaput hingus disebabkan mendakan garam hempedu pada tisu ini. Bagi bayi yang baru lahir, mereka kelihatan kekuningan di seluruh wajah dan tubuh badan. Ini merupakan akibat langsung kekurangan aktiviti enzim G6PD pada hati. Dalam sesetengah kes, demam kuning pada bayi baru lahir cukup teruk untuk menyebabkan kematian atau kecacatan neurologi yang kekal (Beutler, 1994).
Ujian darah boleh dilakukan bagi menentukan samaada individu pengidap kekurangan G6PD ataupun tidak. Pada masa kini, ujian G6PD juga boleh dijalankan secara rutin sebaik sahaja seseorang bayi itu dilahirkan.
Pengidap kekurangan G6PD biasanya tidak perlu dirawat melainkan dia telah menunjukkan simptom-simptom atau tanda-tanda komplikasi. Sekiranya anda adalah pengidap G6PD, anda perlu perlu mengelakkan sebarang perkara yang boleh menyebabkan sel darah merah pecah seperti memakan kacang parang, terdedah kepada ubat gegat dan meminum air kosong dengan terlalu banyak melebihi sejag air dalam sesuatu masa dimana anda tidak bersenam, tidak penat, tidak kehausan, dan tidak berasa kering akibat pengambilan kadar gula atau nutrien yang tinggi pada sesuatu masa. Anda juga harus memberitahu doktor anda tentang status G6PD setiap kali berjumpa doktor anda kerana ada beberapa jenis ubat yang mungkin tidak membolehkan anda mengambilnya.

mmm..actually g6pd deficiency is normal thing kat sini..ramai jgak patient under dental yang ad penyakit ni..kena careful skit bila nak bg ubat because there are some medicines which they cant take..

Saturday, 15 September 2012

serabut serabut !!

assalamualaikum...baru je sampai rumah ni..home sweet home farah...letih gile badan..sampai je rumah dalam kul 2 pagi tadi aku terus melantak nasi...ikan masak lemak...perghhh..memang terbaik la...minggu ni cuti 3 hari je...sampai isnin..kolej ni kdekut cuti gile...bagi la lama2 cket...xpuas aku nk santai2...letih sgt kat penang dok berhempas pulas mencari target...treat patient yang byk ragam...sabar je la...nak tu la....nak ni la...nasib baik anak org...demand sgt...bukan nak bersyukur ada org tolong jaga gigi, berus gigi, tampal gigi, scaler gigi...kat penang island je ada benda2 ni smua..langsung xtau nk hargai...ikut hati nk je aku rawat gigi keturunan aku je...hahahaha...xbaik ngutuk2...xpe la..at least aku da tunaikan tanggungjawab aku...walaubagaimana pun bukan semua perangai budak2 gitu...ada yang ok...cabut gigi pun relaks je...tahan je kesakitan disuntik...kat lelangit pulak tu..aku dah rasai kesakitan dicucuk..sampai bengkak pipi dan sumbat hidung aku..jam kejap otak aku..
ni nak kena cari bahan2 untuk flipchart plak..naik je bulan 10 exam formatif pulak...letih2..dunia2...sabo je la...tengah2 search bahan ni nak lyn gangnam jap..kah3...fenomena tol gangnam ni...distraction...distraction..ok la...aku nak tido lu..tatata

Friday, 29 June 2012

otak-otak..he3 all about brain

td aku msj ngn shabat lame..ex matik aku..nickname c0mey..hahaha...orangnya jenis slumber kool and really love english novel..aku mmg suka la kwan ngn dia..syok2 bersembang sempat la dia mnurunkan sedikit sebnyak ilmu..all about neurosc..brain..kiteorg bertukar2 ilmu..aku bgtau sal gg..hehehe

baru aku tau..otak kite ni bnyak parts dia..acting brain..emotional brain..seeing brain..executive brain..ni kes sal cinta sejati la..she doesnt believe such a thing cause hati xde perasaan ktenye..yang mainkan role tu sebenarnya emotional brain..emotional brain yang buat kite suke sesorg tahap dewa..hahaha..emo brain short name ..aku ingt org je emo..rupenye brain pun emo gak..

seeing brain plak lebih ke vision..orang buta tp bleh nampak 2 disebabkn seeing brain ni la..mybe ape yg dia nmpak tu xsme dgn ape kite nmpak..tp seeing brain ni shows him something as a guide..my guess je la ni..

executive brain..dahsyat sikit because this part handle bab2 yg pyh..for example desicion..this part uses high level thinking..byangkan anda berhadapan dgn sesuatu situasi..executive brain detects the situation whether is safe or danger..lebih kurang camtu la kot..

bestkan dapat tau info2 camni..walaupun skit je..aku ada google gak..kita mnusia hanya mnggunakan 3 % je otak kita ni..yang paling genius pun, Albert Einstein, he only used about 10.9 % of himself..wow..which neuron does not function will die..kesian..ada cara nak prevent nya...main sudoku and benda2 yang mencabar minda dapat menyelamatkan neuron kita dari  mati katak camtu je..




Ps: nk tau lbih lnjut, jom kita g library.. ^^

Saturday, 23 June 2012

entry merepek >>>aku pelik..dont read

da lame jari aku tak berjoget-joget atas keyboard ni..hari ni nak luahkan perasaan sat..berapa hari lepas lagi aku terfikir-fikir..ntah la, dalam minggu ni fikiran aku merawang..macam-macam aku fikir sampai saraf-saraf kranial aku macam da haywire...hahaha..

MIMPI...ni satu hal..aku tak la nak percaya sgt mimpi..tapi mimpi ni macam real and buatkan aku rase terancam, takut dll..kes tgk cite kdrama byk sgt kot..hisdustan gak ni..pengaruh movie..aishhh..nak cite pun malu..dalam mimpi tu i met someone that i hated..really hateful and he was a playful vain..but somehow i felt secured with him..start from that weird dream, aku mula fikir benda-benda yang totally mengarut..i have the reason..aku ada pengalaman buruk sgt dengan boys time aku form3..time tu aku anti betul laki..they tease me  and kill me to death with no reason..if they have one, they should tell me but they didnt..and i hate the guys with that hell manners since..so, aku tkut kalau aku suka laki yang memang aku benci..and leave the loved guy..malu la nak tulis entry ni..biarlah tersangkut smpai sini..aku tak tau nak describe perasaan aku..

MARRIAGE..fews of my friends have been married..da pregnant pun..due date on labor masing-masing...and aku sgt-sgt dengki...i want kids too... aku da mula nak meraban pulak..



just bye..aku segan..kekekekeke..

Tuesday, 5 June 2012

masak-masak# sup taugeh and ayam masak ungkep

hari ni aku masak-masak lagi...for lunch...dalam kul 12.00 aku da mula ~kelentang kelentung* kat dapur....first time nak try resepi baru...dgn berlagukan hindustan dalam radio, aku telepon mama sbb nak tnye camne nak masak ayam ungkep ni...lepas da amek details resepi aku pun suh adik hanin basuh pinggan...aku xsuka kalau nak masak sinki 2 penuh...adik hanin masak nasi...aku masak ayam...then aku google masakan korea iaitu sup taugeh ala2 korea....alang2 aku jumpa taugeh lam freezer 2, bukan gne pun nnti mama mesti buang gak...perghhh...lame tul nak masak ayam ni..sbb kena tggu betul air kering...lebih kurang cam rendang mama kate cuma no santan je...itu saje untuk dikongsi bersama...bye2 semua...



Sup taugeh ala ala Korea

Ayam ungkep

Menyelerakan tak?

ps: ni laman web kalau korang nak blajar resepi masakn2 ni..slamt mencuba !!!   (  aku byk renovate resepi ni sbb brg ada yang xcukup, ikut korang la nak wat cmne, asalkan sedap dimakan ok?   )
http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/07/ayam-masak-ungkep.html
http://izhamwong.blogspot.com/2011/06/resipi-masakan-taugeh-kasar.html

nak kurus..TAPI MAKIN GEMUK!!!

berat nanang la mung ni FARAH..kate nak kurus tapi sejak ada kat umah ni tgh2 malam pun jadi keje...2 pinggan nasi aku bantai...isshh..malu nye..dah la ada org kte aku gemuk, perut cam orng pregnant je..sedih doh...cmne aku nak kurangkan selera makan kalau ada kat umah ni...nak kate bgn awal, aku bgun tghari..kira breaklunch terus la..hahaha...tapi lunch 2 kali la...petang sekali..and dinner sekali..fuhhh...kalau kat kolej pagi makan kuih, tghari makan nasi then dinner just a cup of coffee mix je..hari tu da turun 3 kg..ni tup tup naik 5 kg...kuang kuang..somebody help me...



Monday, 4 June 2012

betty la farah... =.=

bulan jan ari tu aku pakai braces..now my teeth have a lot of changes...suka..suka...yang aku malas, tiap kali mkan especially vegetables and pineapple mesti nak lekat kat bracket..jenuh aku aku nak korek buang...lepas tu kene berus ggi..adoi...da Dr Ainal ad letak pe ntah ATP kot kat atas palatal aku...sembur2 time aku nak ckp mula2 pakai lu..hahaha..penuh bantal aku ngan peta dunia...kekekeke..now aku da adpt myself to control my saliva...ckap pun da x pelat2..


Sunday, 3 June 2012

selamat menempuh tahun 2, FARAH

masuk 1 julai 2012 ni aku bakal merawat patient,, and perasaan aku skrg rasa berdebar2 yang sgt..tapi aku bersyukur sgt2 kepada Ilahi sebab aku dapat masuk bilik rawatan iii and berada di seksyen H..dibawah naungan puan safiyah and puan murni..pengajar2 yang paling lembut dan baik pernah aku jumpa kat klpm..banyak kerja yang perlu aku buat sakat2 da jadi tahun 2 ni...sebelum balik cuti sem, da start panggil patient untuk appointment bulan 7 ni...by postcard and calling card..my first patient KONG CHI WEI..school patient...i really hope that i can treat him well as my seniors did...fuhhh...bless me ok ?


ps: gonna miss MR DUMMY..ni time thun 1..patient fulled-cooperative, has no tongue and saliva...hahaha..senang je keje

Saturday, 10 March 2012

aaron, u caused me sad...urmm

aku memang fanatik kpop...but not addicted la sgt...not every single kpop aku kenal..yang femes2 je aku tau...and fyi, aku x layan la sgt artis malaysia..ntah la...just few of them yang betol2 aku minat...kalau ppuan, 2 org la stkat ni..lisa and siti saleha...man plak, of course the hottest jejaka gilaan malaya, aaron aziz...hehehehe...yang aku sedih sgt hari ni, aaron tak reply tweet aku...frust nonggeng gile babbb....arhhh.....sedih sgt2 ni...semalam aku tweet him:

  give the best in ADAM DAN HAWA ok?? my support always to u

..bunyi cam gedik ke ayat aku tu ? cam normal support from hard die fan jerk...u aaron spoiled mood i hari ni...excited aku ingt aaron akan reply..tp semua itu hampehhh...relax relax...even though, aku akan selalu support mereka2 ini cause in my deep and bottom heart, i really like theirs acting and manners...nak tau kenapa ? because mereka2 ini have no gosip yang melampau...they all pandai curik hati fans...respect and care a lot towards fans and supporters....i do really love them...chaiyok guys...muahhh cket...




ps: untungnye kalau dpt husband camnie... ^^

Thursday, 8 March 2012

faedah bertudung dari medic view #fact

                                                           بسم الله الرحمن الرحيم


tengah syok fbooking, aku terjumpa satu artikel menarik...so, aku nak kongsi dengan pembaca2 aku...ni aku amik dari fb org lain...untuk disharekan bersama2...


FAKTA KENAPA PEREMPUAN KENA PAKAI TUDUNG DARI SEGI MEDIC


Tengkorak ( human skull ) manusia antara lelaki dan perempuan ada 10 perbezaan ( setakat yang dikaji ) , dan antara perbezaan yang paling ketara adalah pada MASTOID PROCESS .. Apa itu MASTOID PROCESS? Mastoid process ni adalah struktur tulang yang menonjol keluar sedikit di bahagian belakang telinga ( cuba rasa , 0.5-1 cm dari belakang telinga ) dan untuk lelaki dan perempuan, ianya sangat beza saiznya.. Untuk lelaki saiznya besar dan mudah untuk dirasa dan untuk perempuan saiznya kecil saja


Prof kata, Allah swt ini sangat sayangkan hambanya, kerana itulah disyariatkan pemakaian tudung kerana, dalam mastoid process ini ada sekurang-kurang 4 saraf yang penting antara ialah FACIAL nerve (C7). Dan apa pula fungsi facial nerve ni? Facial nerve ini berfungsi untuk muscle-muscle yang berada di muka kita, senyuman kita, gelak tawa kita :P :D :) ^-^ T-T” @-@ xD riak muka kita semuanya


Kerana saiznya mastoid process ini kecil berbanding lelaki, pabila sejuk, nerve ini akan MUDAH MENGECUT dan akan membuatkan fungsinya tidak begitu effective dan untuk jangka masa yang panjang, ianya akan memberi kesan kepada TONA MUKA. Kerana itulah pemakaian tudung itu kepada wanita kerana untuk melindungi wanita , untuk diri wanita itu sendiri, untuk kecantikan dia juga. Kerana itulah siapa-siapa yang menjaga auratnya, tudungnya, wanita itu tampak lebih awet muda dan berseri-seri. Senyuman lebih manis, lebih menarik , lagi indah, lebih menawan..


SUBHANALLAH, ALLAH MEMANG TAHU APA YANG TERBAIK BUAT HAMBANYA :)

ps: jom sebarkan berita baik ni...

chores ! CHORES !!!! ( etttcciiuuuu !! )

wahh...awal gile aku bangun pagi ni...awal la walaupun kul 8..kihkihhh...took bubbles shower, then talked to mirror...after that, i did CHORES !!.. well done farah...i finally grew up matured... bkn ape...mood rajin nih payah nak datang...jarang2 datang...hehehehe...first action, menyapu, mengemop, basuh pinggan, kutip baju, sidai baju. took out trash...lastly cooked...purffffhhhh...ni baru leh ngadap lappy, update blog...so, for all the girls out there, even tinggi mana kita blajar tak kira la diploma ke, degree or phd, we must know doing chores..they are important ok...maybe they dont really seem to be but believe me, one day we need them so badly...


 ps: orang tengah bajet wanita melayu terakhir...


Tuesday, 6 March 2012

cinta sejati yang masih belum ditemui

is going tougher this year...declaration of being 20 years young-old-enough...hahahaha...sedih gile...but thats hakikatnya...so, a year full of responsibility to be through...ok la...at least, i am going to be more serious person in whatever i do...2012..what i am thinking is more about future...i start to plan apa yang perlu aku lakukan for the later preparation..i need to find LOVE...hahaha..lucu plak..i have been really2 dumb..for 20 years since born, i never have LOVE stuff...and i think i am just the only one among my friends..i never get the chance to experience about those thing..masa kecik2 lu, aku rasa those stuff is remeh-temeh...and i dont need to kalut2 because well i thought LOVE is easy...that was REALLY REALLY WRONG when i think now...is not easy farah when it comes to LOVE...yes...i pernah that stuff to someone since form 4..i did confess but it never work..i admitted yang aku pernah pasang angan2 untuk jadi wife someone tu...give birth to his child...iron his clothes...cook for him...all those dreams just dream...memang i did confess but i didnt give in...i didnt bersungguh-sungguh...confess pun using facebook...how much he will believe me, rite ?  never mind...i assume that LOVE is unsuccessful one...moreover, aku rase someone tu pun already has a princess in his heart..that why he endah tak endah je aku...aku rajin la jgak stalk someone tu and i found that he actually laugh and share with his friends about my confession...pen tan la ni ! aku hangin gile kot time tu...sampai hati someone tu...u know, it takes a lot of courages and risks to confess... yet, it never get appreciated...i hope u know my feel that time once day..



i am still me..and waiting for the guy who will love me and terima aku seada-adanya...amin...doa2 kan aku berjaya menemui that guy and forget the unsuccessful LOVE...