Wednesday, 3 May 2017

Hai blog!

Hey 👋🏻 saja je nak mengarut sat before tidoq. Life lepas keje 😞 A word to describe: SERABUT!

Hobi aku takleh nak buat selalu. Yg aku tau lepas blik keje tido. Time rehat tido. Pagi nak pi keje rasa taknak bangun tido. Hahaha. Sangat! Kesian kat oppa2 aku takleh nak fokus masa kat depa sangat lani. Before keje lu mcm2 aku dok planning nak buat. Maklumlah semangat darah student gtuww. Sekarang da keje HAMPEH! semua aku kuburkan bersama2 batu nisan malas. Hihihi. Asal ada masa nk golek2 atas katil biar pun keje umah btimbun. Pastu weeknd bru la tkial2 siapkan semua yg ttangguh. Dengar je pon dah rasa serabutkan? Tau takpe.

Saturday, 2 April 2016

Hantaranku ♡

Tengah dok viral sal hantaran sekarang ni. Hantaran tinggi hantaran rendah pun sibuk semua orang nak masuk campur. Tapi perlukah hantaran seseorang tu kena ikut tarat pendidikan yang dia ada? Kalau tak pernah gi sekolah jadi tak perlu hantaran la gitu? Haihh...ikut je la kemampuan bakal suami. Kalau suami keje biasa2 tapi isteri ada phd takkan la jenuh si lelaki nak kumpul duit semata-mata nak bagi hantaran tinggi.

Bagi pendapat aku, hidup selepas kawen tu lagi penting. Jangan sampai berhutang keliling pinggang sampai dah ada cucu cicit semata-mata nak kawen. Tak salah nak kawen grand2 tapi biar ukur baju dibadan sendiri ok. Orang zaman sekarang ni semua nak grand2 besar2 up2 gtu sampaikan nak makan ikat perut. Haihh..

Hidup lepas kawen banyak lagi nak kena utamakan. Perempuan pun kena ingat lelaki walaupun dah jadi suami kita tetap berpoligami dia dengan keluarga dia. Yang perempuan sesakit hati mana biar kita pendam je. Yang lelaki pun jaga jugak hati isteri. Kata lautan api semua sanggup redah kuak lentang la. Apa2 masalah kongsi and setel sesama. Aib laki bini masing2 jangan canang kat sesiapa. Mulut manusia sekarang lebih dari mulut tempayan. Sekejap je leh viral. 


Kenapa ntah aku nak post sal ni. Maybe aku menyampah sebab orang2 sekeliling ni jenis kalut sal hantaran. Nak tau tu tak pe la tapi sebenarnya lebih ke nak mengata je. Baik perempuan sama jugak lelaki. Dua2 sama naik. Niat tu penting. Tanya balik diri sendiri.  Kenapa aku nak kawen ngn si polan ni? Mesti sebab nak hidup sampai ke jannah kan? Jadi? Fikir jawapan masing2 :)

Tuesday, 22 March 2016

I Love U Still :)

For the man I loved,

From the first time, it's you
Who came to me
Even though me only pass by each other
My eyes let me know you

You pass by me like a gentle wind
I hope that it's not destiny
Like a fool, I couldn't say anything at first
I couldn't do anything

You're my everything
My destiny comes like shooting stars
Letting me meet someone like you
And deep in my heart
It's only my love for you
You are my everything

Appearing in the fog
You are tinged by white fog
My heart seems to stop at this moment
I come to you

You're my everything
My destiny comes like shooting stars
Letting me meet someone like you
And deep in my heart
It's only my love for you
You are my everything

Though my love couldn't start before
Now I can say
It's the miracle that nobody can have

You're my everything
My passionate love belongs to you
Even if the seasons change, I'll still be here
Deep in my  heart
It's only my love for you
You are my everything


A song from Descendants of the Sun, You're my everything by Gummy

Friday, 1 January 2016

Hello 2016

Happy new year everyone. I hope is not too late to wish all of u. May this year brings us to never ended happiness. So what ur 2016 resolution?  For me I want to find somebody to love and get engaged. May Allah bless mine. Amin..

Tonight I am alone ever. All my housemate are having their time with beloved ones. And I with the phone and youtube. I found some channels that really enjoyed me. Adrian gee. Loepsie. Zachking. Flynn. Very entertaining. Flynn is inspiring. Not a teacher or an educator yet a motivator for me.

I really hope this year I can be more functional and creative. I don't even want to stuck forever with dental. Oh my! There less than a week to back to school. I have to face again the students. Hopefully this year the kids are more behave and nice. Pls ok? ♡


Friday, 6 November 2015

Farahamallinablogspot comeback!

Hai...wah dah lame gile aku tak aktif...btingkek tingkek habuk leh tanam togey..korg ingat kpop je ke yang wat comeback..same la ngn blog ni...aku nak wat comeback biar berseri seri blog ni mcm tuan dia..ahaaakkzz...

Sekarang da keje pun..dulu student rajin la...last entry bape tahun lepas bru je tahun satu, but now I'm officially A dental nurse..what about my job? 50-50 like and dislike...mostly 10-90 oppsss...hehehe meh la dtg klinik pergigian kelana jaya..jom kite check gigi..tapi aku selalu xtakde kat klinik..yela keje nurse gigi ni dok kat sekolah je...tangkap budak budak nakal yang malas gosok gigi, makan coklat tak kongsi, merengek rengek cam baby, terkencing dlm seluar atauuuu uuk uuk...tapi seyesly memang wujud budak yang uuk uuk dlm seluar...perghh habis terpaksa sanitex disinfect bagai...macam macam..

Actually biasa la...semua kerja kene sabar sbb pelbagai rintangan onak ranjau berduri yg perlu ditempuhi tau..just ingat be positif always..that cme matters!! To dearest blog thanks for still there and being so faithful even I left you ages...sorry and saranghaeyo ♡