Saturday, 10 March 2012

aaron, u caused me sad...urmm

aku memang fanatik kpop...but not addicted la sgt...not every single kpop aku kenal..yang femes2 je aku tau...and fyi, aku x layan la sgt artis malaysia..ntah la...just few of them yang betol2 aku minat...kalau ppuan, 2 org la stkat ni..lisa and siti saleha...man plak, of course the hottest jejaka gilaan malaya, aaron aziz...hehehehe...yang aku sedih sgt hari ni, aaron tak reply tweet aku...frust nonggeng gile babbb....arhhh.....sedih sgt2 ni...semalam aku tweet him:

  give the best in ADAM DAN HAWA ok?? my support always to u

..bunyi cam gedik ke ayat aku tu ? cam normal support from hard die fan jerk...u aaron spoiled mood i hari ni...excited aku ingt aaron akan reply..tp semua itu hampehhh...relax relax...even though, aku akan selalu support mereka2 ini cause in my deep and bottom heart, i really like theirs acting and manners...nak tau kenapa ? because mereka2 ini have no gosip yang melampau...they all pandai curik hati fans...respect and care a lot towards fans and supporters....i do really love them...chaiyok guys...muahhh cket...




ps: untungnye kalau dpt husband camnie... ^^

Thursday, 8 March 2012

faedah bertudung dari medic view #fact

                                                           بسم الله الرحمن الرحيم


tengah syok fbooking, aku terjumpa satu artikel menarik...so, aku nak kongsi dengan pembaca2 aku...ni aku amik dari fb org lain...untuk disharekan bersama2...


FAKTA KENAPA PEREMPUAN KENA PAKAI TUDUNG DARI SEGI MEDIC


Tengkorak ( human skull ) manusia antara lelaki dan perempuan ada 10 perbezaan ( setakat yang dikaji ) , dan antara perbezaan yang paling ketara adalah pada MASTOID PROCESS .. Apa itu MASTOID PROCESS? Mastoid process ni adalah struktur tulang yang menonjol keluar sedikit di bahagian belakang telinga ( cuba rasa , 0.5-1 cm dari belakang telinga ) dan untuk lelaki dan perempuan, ianya sangat beza saiznya.. Untuk lelaki saiznya besar dan mudah untuk dirasa dan untuk perempuan saiznya kecil saja


Prof kata, Allah swt ini sangat sayangkan hambanya, kerana itulah disyariatkan pemakaian tudung kerana, dalam mastoid process ini ada sekurang-kurang 4 saraf yang penting antara ialah FACIAL nerve (C7). Dan apa pula fungsi facial nerve ni? Facial nerve ini berfungsi untuk muscle-muscle yang berada di muka kita, senyuman kita, gelak tawa kita :P :D :) ^-^ T-T” @-@ xD riak muka kita semuanya


Kerana saiznya mastoid process ini kecil berbanding lelaki, pabila sejuk, nerve ini akan MUDAH MENGECUT dan akan membuatkan fungsinya tidak begitu effective dan untuk jangka masa yang panjang, ianya akan memberi kesan kepada TONA MUKA. Kerana itulah pemakaian tudung itu kepada wanita kerana untuk melindungi wanita , untuk diri wanita itu sendiri, untuk kecantikan dia juga. Kerana itulah siapa-siapa yang menjaga auratnya, tudungnya, wanita itu tampak lebih awet muda dan berseri-seri. Senyuman lebih manis, lebih menarik , lagi indah, lebih menawan..


SUBHANALLAH, ALLAH MEMANG TAHU APA YANG TERBAIK BUAT HAMBANYA :)

ps: jom sebarkan berita baik ni...

chores ! CHORES !!!! ( etttcciiuuuu !! )

wahh...awal gile aku bangun pagi ni...awal la walaupun kul 8..kihkihhh...took bubbles shower, then talked to mirror...after that, i did CHORES !!.. well done farah...i finally grew up matured... bkn ape...mood rajin nih payah nak datang...jarang2 datang...hehehehe...first action, menyapu, mengemop, basuh pinggan, kutip baju, sidai baju. took out trash...lastly cooked...purffffhhhh...ni baru leh ngadap lappy, update blog...so, for all the girls out there, even tinggi mana kita blajar tak kira la diploma ke, degree or phd, we must know doing chores..they are important ok...maybe they dont really seem to be but believe me, one day we need them so badly...


 ps: orang tengah bajet wanita melayu terakhir...


Tuesday, 6 March 2012

cinta sejati yang masih belum ditemui

is going tougher this year...declaration of being 20 years young-old-enough...hahahaha...sedih gile...but thats hakikatnya...so, a year full of responsibility to be through...ok la...at least, i am going to be more serious person in whatever i do...2012..what i am thinking is more about future...i start to plan apa yang perlu aku lakukan for the later preparation..i need to find LOVE...hahaha..lucu plak..i have been really2 dumb..for 20 years since born, i never have LOVE stuff...and i think i am just the only one among my friends..i never get the chance to experience about those thing..masa kecik2 lu, aku rasa those stuff is remeh-temeh...and i dont need to kalut2 because well i thought LOVE is easy...that was REALLY REALLY WRONG when i think now...is not easy farah when it comes to LOVE...yes...i pernah that stuff to someone since form 4..i did confess but it never work..i admitted yang aku pernah pasang angan2 untuk jadi wife someone tu...give birth to his child...iron his clothes...cook for him...all those dreams just dream...memang i did confess but i didnt give in...i didnt bersungguh-sungguh...confess pun using facebook...how much he will believe me, rite ?  never mind...i assume that LOVE is unsuccessful one...moreover, aku rase someone tu pun already has a princess in his heart..that why he endah tak endah je aku...aku rajin la jgak stalk someone tu and i found that he actually laugh and share with his friends about my confession...pen tan la ni ! aku hangin gile kot time tu...sampai hati someone tu...u know, it takes a lot of courages and risks to confess... yet, it never get appreciated...i hope u know my feel that time once day..



i am still me..and waiting for the guy who will love me and terima aku seada-adanya...amin...doa2 kan aku berjaya menemui that guy and forget the unsuccessful LOVE...